2.9.2012

Piste

RiRa Ug 09 pelaa loppukaudella vain ja ainoastaan sarjapaikasta. Taistelusta tulee tiukka, kun parin pisteen sisällä viivan molemmin puolin keikkuvat HooGee 1 ja OT-77 yhdessä Ug:n kanssa. Tämä taistelu jatkui sunnuntaipelissä EPS Rivalsia vastaan.

Espoonlahden urheilupuistossa nähtiinkin värikäs kamppailu, maaleja, ulosajoja ja hieman lämmennyttä tunnelmaakin. Ug joutui harmillisesti takaa-ajo asemaan Tunan yrittäessä saada EPS vaparin katkaistua, mutta epäonnekseen ohjasi pallon omaan maalin. Miksi teit sen TUNA!?

Ug kuittasi EPS:n vahinkomaalin heti perään, kun Juho haastoi ja viikate sivalsi rankkarin arvoisesti. Juho laittoi pelin tasoihin. Noin kymppi tästä ja Juho viimeisteli karkumatkansa päätteeksi toisen osumansa. Ug johtoon! Lopussa EPS pelaajaa kaatoi alimpana miehenä karkuun päässeen Juhon ja selvää punaista korttia seurasi Ug:n vapari, jonka Juho pamautti mahtavasti maaliin tolpan kautta. Uuuh! Olipa Juhon todellinen näytös tämä n. 25 minuutin jakso! 1-3 Ug:n johdossa puoliajalle.

Toisella puoliajalla Ug jatkoi hyvää peliään ja paikkoja satoi lähes liukuhihnalta. Kerta toisensa perään, kuitenkin viimeistely ontui ja se naulan arkkuun lyöminen jäi tekemättä. Tilanne mutkistui Ug:n kannalta, kun EPS nousi hässäkkämaalilla maalin päähän. Vielä huonompi homma oli Gussen saama toinen varoitus ja tätä seurannut ulosajo. Molemmat jatkoivat nyt kymmenellä miehellä.

Kahdessa edellisessä ottelussa Ug oli hukannut ensin 1-0 johdon ja sitten vielä hävinnyt pelin viimeisen viiden minuutin maaleilla ja pahalta näytti taas, kun edelleenkään läpiajoista ei saatu lisämaaleja aikaiseksi ja EPS käytti tilanteensa hyväksen. Pallo maalille ja pomppupallo, jonka EPS pelaaja siirsi varmasti maaliin. Kahden maalin johto hupeni tasapeliksi. Pisteeseen ei voi olla tässä tilanteessa tyytyväinen, mutta on se nollaa parempi.

Pisteen myötä Ug nousee pois jumbopaikalta pisteen edelle HooGeeta ja pisteen päähän GAB:n voittaneesta OT-77:sta. Ug voi olla peliinsä tyytyväinen, etenkin kun keväällä EPS kuritti Ug:ta peräti maalein 6-1. Loppukaudella toivottavasti johto pitää loppuun asti riittävän usein.

Ug:n loppukauden ohjelma sisältää neljä peliä, joista kolme pelataan kotikentällä. Voittoja tarvitaa tiukassa tilanteessa nyt enemmän kuin koskaan. JA NIITÄHÄN TULEE!