24.8.2012

Ei niin hyvä elokuu

Ug09 jatkoi kesätauon jälkeen pelejään vitosen kakkoslohkossa ja elokuun ensimmäisenä vastaan asettui Kilo IF 3. Pelistä saatiin erinomainen tulos, kun pirullisella Tapiolan hiekalla Ug korjasi vieralijana potin maalein 0-1. Maalin iski Toivanen. Voiton arvoa nosti jälkeenpäin se, että Kilo hoiteli seuraavissa peleissään ensin tappioitta pelanneen EsPa 2:n ja heti perään sarjakakkosen GAB:n.

Tästä jatkettiin aina vaikeaa AC Vantaa derbyyn, joissa ei Ug:lla perinteisesti paljoa juhlimista ole ollut. ACV Vantaa siirtyi pelissä 0-1 johtoon kulmapotkusta, jossa Azat oli lyhimpänä miehenä laitettu vartioimaan ACV:n pisintä pelaaja, joka puski pallon ohi Severin. Ug tasoitti taukotilanteeksi 1-1 Sirviön iskiessä Jyrin riparin sisään.

Toisella puoliajalla ACV:n hallinnasta huolimatta homma oli Ug:n kannalta hyvin hanskassa, kun ACV ei tekopaikkoihin pyörittelystä huolimatta päässyt. Vastaiskumaalin avaimet oli annettu Ug:lle, mutta kaikki muuttui, kun Severi räpelsi vaarattoman pallon tilanteen loppuun asti pelanneelle ACV:n kärjelle, joka siirsi pallon tyhjään maaliin. Lopussa Vantaa kaunisteli lukemia Ug:n hakiessa tasoitusta. Lopputulos 1-3.

Seuraavaksi Ug:lla olivat edessään kaksi ns. kuuden pisteen ottelua, jossa sen takana olevat OT-77 ja HooGee 1 hakivat Ug:n päänahasta mahdollisuutta nousta tämän yläpuolelle putoamisviivalla. Ensin voitolla OT:sta Ug olisi jättänyt OT:n 7 pisteen päähän. Toisin kuitenkin kävi. Ilman vaihtareita pelattu ottelu oli jälleen vastustajan hallinnasta huolimatta Ug:n kontrollissa, mutta niin vain OT ensin tasoitti pelin erikoistilanteesta ja vielä kirsikaksi kakun päälle iski kulmasta viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä voittomaalin 2-1. Täydellinen vartiointipelin pettäminen molemmissa maaleissa. OT nousi voitolla pisteen päähän Ug:sta, vieläpä ottelun vähemmän pelanneena.

Viimeisessä elokuun pelissä vastaan asettui sarjan jumboksi valahtanut HooGee 1. Jälleen voitolla Ug olisi kasvattanut eron sarjajumboon nähden kuuteen pisteeseen, kun taas tappiolla HooGee nousisi pisteissä rinnalle ja keskinäisten otteluiden turvin ohi sarjataulukossa. Ug pelasi toistaiseksi syksyn parasta peliään ja topparikaksikko Petu-Tuna, jotka vastasivat Ug:n pelin ainoasta maalista olivat pelaamassa lähes virheetöntä ottelua, mutta muut olivat päättäneet toisin. Ensin Grip kävi avittamassa HooGee kaverin ensimmäistä kertaa yksinläpi tässä pelissä ja niinhän se Ug:n häkki heilahti 9 minuuttia ennen loppua. Ja kun 88 minuuttia oli pelattu kävi HooGee lyömässä Ug:ta vielä toisellekin poskelle. Junnusarjoista tuttu vartaloharhautus puri Ug:n boksissa ja pallo maaliin. Toinen viime hetken tappio putkeen ja Ug valahti nyt viivan alapuolelle.

Edelleen sama kaava kuin 1. kierroksella vastustaja rokottaa tylysti virheistä ja itse teemme yhden maalin eteen koko ottelun verran hirveästi töitä. Tosin virheitä ei tule enää pelissä kymmeniä vaan enää ainoastaan muutamia. Löysässä hirressä eli 1 maalin johdossa pelaaminen on tunnetusti vaikeaa ja siihen pitäisi saada muutosta. Pelejä jäljellä 5 joista pisteitä jaossa 15. Tästä se kausi vasta alkaa, on aika jättää taakse "ei niin hyvä elokuu". "Saatanan hyvä syyskuu" on vielä edessä.