7.9.2012

Veitsi kutittelee kurkulla

RiRa Ug 09:lla oli vajonnut sarjan jumboksi, kun sen päävastustajat putoamiskamppailussa OT-77 ja HooGee 1 olivat voittaneet kierroksen ottelunsa. Ug pääsi kokeilemaan onneaan NJS 2:sta vastaan kotikentällä Rajatorpassa.

Peli sai Ug:n kannalta tyrmäävän alun, kolme tilannetta ja kolme maalia NJS:lle heti alkuun. NJS:n jokainen laukaus oli vaarallinen, kovia ja voimakkaita laukauksia ja ennen kaikkea kohti maalia. Ug sai myös paikan poikasia, mutta sillä erolla, että laukaukset suuntautuivat jatkuvasti maalin ohi kunnes... Gusse astui kehiin ja tälläsi Ug09:n kauden ehkä kauden komeimman maalin arviolta 25 metristä lähteneellä kaukolaukauksella.

Tämän jälkeen pallo pilkulle ensin Ug:n boksissa ja NJS 1-4 johtoon ja melkein heti perään NJS:n boksissa ja tilanne kaventui Juhon viimeisteltyä harjoituspelit mukaan lukien kauden viidennen rankkarimaalinsa, jotka yleensä mies on myös itse hankkinut. Runsasmaalinen, levoton ja villi puoliaika 2-4.

Toinen puoliaika tarjosi jälleen karnevaalipalloa ensimmäisen jakson tapaan. NJS:n pelaajien komeat laukaukset olivat Ug:n tuho ja samaan aikaan kun Ug:n pelaajien sivurajasta ja päätyaidasta yli menneet  laukaukset huutoon "vittu" niin NJS pelaajat tuulettelivat komeita osumiaan. Toisella jaksoja maaleja nähtiin seuraavasti NJS 2-5, Ug 3-5 (Baisi), NJS 3-6, Ug 4-6 (Petu), NJS 4-7. Täysi tusina maaleja jäi niukasti uupumaan, kun Juho tuhnuili rankkarin vielä aivan pelin loppuhetkillä.

Tulos oli seurausta siitä, että kummallakaan joukkueella ei tuntunut olevan keskikenttää juuri ollenkaan ja Ug:lla tämä myös tietoinen valinta johti tällä kertaa tällaiseen maali-iloitteluun. Tulos tarkoitti sitä, että Ug:n on käytännössä pakko voittaa kaikki jäljellä olevat kolme otteluaan. Putoamiskamppailuun tällä kierroksella liittyi myös pelinsä hävinnyt AC Vantaa 2, joka saa vastaansa juuri OT:n ja HooGee:n. OT ja HooGee pelaavat myös vastakkain päätöspelissään. Vähintäänkin mielenkiintoinen putoamiskamppailu tulossa, johon Ug voi "ei mitään hävittävää" asenteella vielä päästä mukaan, esimerkiksi keskinäisten tasapelien myötä. Mutta tosiasiat tunnustaen saumat säilyä ovat enää hyvin ohuet.